Algemene Voorwaarden derTaler.nl
uitgevoerd door derTaler GmbH

Friedrichstr 155
10117 Berlijn
Duitsland

  1. Geldigheid van de algemene voorwaarden

    1. Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen, zijn de volgende algemene voorwaarden van toepassing op alle leveringen en diensten van leverancier. Afwijkende voorwaarden van de klant, zelfs als de klant er als laatste naar verwijst en de voorwaarden van de leverancier terzijde schuift door zijn eigen voorwaarden, zijn niet bindend voor de leverancier. De aanvaarding van leveringen of diensten geldt als aanvaarding van de voorwaarden van de leverancier, ongeacht eerdere bezwaren.
    2. Voor toekomstige leveringen en diensten van de leverancier gelden de volgende, van tijd tot tijd gewijzigde voorwaarden, ook als deze niet opnieuw aan de klant zijn toegezonden of als er niet naar is verwezen.
    3. De volgende bepalingen van § 10, punt 1, en § 15 zijn niet van toepassing als de afnemer geen koopman is en evenmin een publiekrechtelijke rechtspersoon of een publiekrechtelijk speciaal fonds is.
    4. Indien de klant een eindconsument is en via internet leveringen en diensten bestelt, is § 9 niet van toepassing.
  2. Aanbiedingen en bestellingen

    1. De aanbiedingen van de Leverancier zijn vrijblijvend en niet-bindend.
    2. De geldigheidsduur van de aanbiedingen is beperkt tot de daarin genoemde geldigheidsduur. Indien echter geen termijn is vermeld, zijn de aanbiedingen geldig tot maximaal 4 weken na de datum van de aanbieding.
    3. Bestellingen zijn voor de leverancier slechts bindend als hij/zij deze schriftelijk heeft bevestigd. Indien zonder voorafgaande orderbevestiging wordt geleverd, komt het contract tot stand door aanvaarding van de levering onder de algemene voorwaarden van de leverancier.
    4. De kwaliteit van de levering en de aangeboden diensten kan naar de stand van de techniek op het moment van levering afwijken. Dit laat de geldigheid van de acceptatieplicht onverlet.
  3. Orderverwerking

    1. Voor de orderverwerking van een productie is een grafisch goedkeuringsproces in twee fasen van de leverancier en de besteller verplicht en onderdeel van een order. Het goedkeuringsproces moet schriftelijk worden uitgevoerd (per brief, fax, e-mail). Mondelinge goedkeuring is alleen mogelijk als dit schriftelijk wordt bevestigd door de leverancier.
    2. In een eerste stap wordt een lay-out van de munt gecreëerd (grafische lay-out tekenig), wat een zuiver grafische voorstelling van de munt is. Deze grafische lay-out tekenig moet schriftelijk door de klant worden bevestigd.
    3. Op basis van de grafische lay-out tekenig wordt de munt ontworpen. Op basis van de goedgekeurde grafische lay-out tekenig wordt een andere afbeelding gemaakt, de "grafische productietekening". Dit is een technische afbeelding die wordt gebruikt voor het frezen van de gereedschappen. De productietekening moet schriftelijk bevestigd worden door de klant.
  4. Prijzen

    1. Tenzij schriftelijk anders overeengekomen gelden de prijzen af magazijn leverancier exclusief verzending en verpakking.
    2. Verzending en verpakking zijn voor rekening van afnemer. Als de koper een speciale soort verpakking en verzending vereist, zijn de kosten hiervoor ook volledig voor rekening van de koper.
    3. De wettelijke belasting op de toegevoegde waarde wordt afzonderlijk in rekening gebracht.
    4. Eventuele belastingen, douanerechten, vergoedingen, in- en uitvoerrechten zijn voor rekening van de klant, voor zover deze niet in onze aanbieding zijn inbegrepen.
    5. De leverancier is gerechtigd de prijzen dienovereenkomstig te verhogen indien zijn leveringen en diensten niet binnen vier weken na de datum van het sluiten van de overeenkomst worden verricht en zijn kostprijzen voor grondstoffen en benodigdheden of zijn kosten voor lonen en salarissen of de overige door hem te dragen kosten na het sluiten van de overeenkomst zijn gestegen.
  5. Betalingsvoorwaarden

    1. De betalingsvoorwaarden worden in het contract gespecificeerd. Voor zover geen betalingsvoorwaarden zijn gespecificeerd, dienen alle worden alle factuurbedragen vooruitbetaald zonder aftrek. Andere betalingswijzen moeten schriftelijk worden vastgelegd om te kunnen worden aanvaard.
    2. Bij andere betalingsovereenkomsten dient de afnemer zijn betalingen te verrichten op de door de leverancier aangegeven bankrekeningen. De personen in dienst van de leverancier zijn enkel gerechtigd betalingen, ook in de vorm van wissels of cheques, aan te nemen indien zij daartoe schriftelijk gemachtigd zijn.
    3. De leverancier behoudt zich het recht voor wissels en cheques te accepteren. Wissels en cheques worden slechts aanvaard als belofte tot betaling. De dag van aanvaarding geldt niet als de dag van betaling. De kosten van verdiscontering en inning zijn ten laste van de klant. De leverancier is niet aansprakelijk voor de tijdigheid van het protest.
    4. Bij overschrijding van de betalingstermijn of bij wijzigingen in de kredietwaardigheid of bij twijfel aan het vermogen of de betalingsbereidheid van de opdrachtgever door een latere verslechtering van zijn financiële omstandigheden, heeft de leverancier het recht om de betalingsvoorwaarden voor alle bestaande en toekomstige vorderingen te wijzigen en onmiddellijke contante betaling van al zijn openstaande vorderingen te eisen. Indien de koper niet binnen een voor hem schriftelijk vastgelegde redelijke termijn aan deze eis voldoet, kan de leverancier zich uit het contract terugtrekken. In dit geval kan de koper geen schadevergoeding eisen.
    5. Het doen gelden van retentierechten of verrekeningen met eventuele tegenvorderingen van opdrachtgever is uitdrukkelijk uitgesloten, tenzij leverancier de vorderingen van opdrachtgever schriftelijk heeft erkend of de vorderingen van opdrachtgever rechtsgeldig zijn vastgesteld.
    6. De leverancier is gerechtigd na de eerste aanmaning aanmaningskosten in rekening te brengen. Bovendien kan de leverancier vertragingsrente in rekening brengen tegen een tarief van 5% per jaar (vijf op honderd) boven het respectieve discontotarief van de Deutsche Bundesbank, maar ten minste tegen het rentetarief dat de leverancier aan zijn huisbankier aan de Koper in rekening te brengen.
  6. Advies, documenten en ondersteunend materiaal

    1. De informatie en het advies aan de afnemer met betrekking tot de totstandkoming en uitvoering van de overeenkomst worden naar eer en geweten van de leverancier verstrekt.
    2. De aan de koper ter beschikking gestelde documenten blijven eigendom van de leverancier en worden als strikt vertrouwelijk behandeld. Zij mogen niet worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt of anderszins toegankelijk worden gemaakt voor derden en worden gebruikt voor enig ander doel dan het overeengekomen doel zonder schriftelijke toestemming van de leverancier. Op verzoek van de leverancier worden de documenten onverwijld aan hem geretourneerd.
    3. De inhoud van de aan de koper ter beschikking gestelde documenten is niet bindend voor de leverancier, tenzij de leverancier de inhoud van de documenten schriftelijk als bindend heeft aangemerkt.
  7. Termijnen

    1. De overeengekomen termijnen voor leveringen en diensten van de leverancier beginnen te lopen bij het afsluiten van het contract.
    2. De termijnen worden geacht te zijn nagekomen als de goederen het magazijn van de leverancier vóór het verstrijken van de termijnen hebben verlaten. Indien de verzending van de goederen wordt vertraagd om redenen waarvoor de koper verantwoordelijk is, worden de termijnen geacht te zijn nageleefd indien de leverancier de leverancier voor het verstrijken van de termijnen gereed was voor verzending.
    3. De naleving van de termijnen veronderstelt de correcte en tijdige nakoming van de verplichtingen die op de klant rusten - in het bijzonder de naleving van de overeengekomen betalingsvoorwaarden. Indien de bovengenoemde verplichtingen niet tijdig en naar behoren door de koper worden nagekomen, wordt een redelijke verlenging van de termijnen geacht te zijn overeengekomen. Indien de leverancier de termijnen voor zijn leveringen en diensten opzettelijk niet in acht heeft genomen, heeft de koper het recht om van het contract af te zien, indien hij de leverancier schriftelijk een redelijke uiterste termijn heeft gesteld en deze uiterste termijn zonder resultaat is verstreken. Verdere aanspraken van de koper zijn uitgesloten.
  8. Verzending, verpakking, transport

    1. De leverancier zorgt naar best vermogen voor de verzending van de goederen in overeenstemming met het normale verkeer. Dit geldt in het bijzonder voor de keuze van de expediteur, de vervoerder of de persoon die anderszins is aangewezen om de verzending uit te voeren en de keuze van de wijze van verzending.
    2. De leverancier is verplicht om de verzending van de goederen zo goed mogelijk te regelen. Verzendinstructies van de klant zijn alleen bindend voor de leverancier als de leverancier deze schriftelijk heeft bevestigd.
    3. Gedeeltelijke leveringen zijn toegestaan en kunnen afzonderlijk worden gefactureerd.
    4. Tenzij afzonderlijk anders overeengekomen, draagt de opdrachtgever de kosten voor verpakking en verzending. Indien de opdrachtgever een wijziging van de gebruikelijke verpakking van het transport wenst, draagt hij eveneens de kosten.
  9. Risico-overgang

    1. Het risico gaat over op de koper zodra de goederen door de leverancier aan de transporteur zijn overhandigd.
    2. Indien de goederen klaar zijn voor verzending en de verzending wordt vertraagd om redenen waarvoor de leverancier niet verantwoordelijk is, gaat het risico over op de koper zodra de leverancier de koper schriftelijk of mondeling heeft meegedeeld dat de goederen klaar zijn voor verzending.
    3. Indien de risico-overgang plaatsvindt, is voldaan aan de eis tot facturering van de goederen.
  10. Terugname, herroeping

    1. De leverancier is in principe niet verplicht om de geleverde goederen terug te nemen. Indien hij niettemin op verzoek van de klant reeds geleverde goederen terugneemt zonder daartoe verplicht te zijn, factureert de leverancier de klant voor een passend deel van de prijs van de teruggenomen goederen of verstrekt hij hem een passende creditnota. De terugzending van de goederen geschiedt voor rekening en risico van de afnemer.
    2. Indien de leverancier in gebreke blijft met de nakoming van zijn prestatieverplichtingen, heeft de afnemer het recht om de overeenkomst te ontbinden.
    3. In andere gevallen is herroeping alleen mogelijk met schriftelijke toestemming van de leverancier. Als er een bestelling bestaat (orderbevestiging bevestigd door de besteller) en de dienstverlening zich in de grafische opmaakstatus bevindt (voor het begin van de productie), moet in het geval van een terugtrekking door de besteller elke gecreëerde grafische lay-out tekening (nieuw/update) worden vergoed met een vast bedrag van 50 EUR, tenzij bij de bestelling schriftelijk een andere regeling is overeengekomen. Indien de bestelling wordt geannuleerd nadat de grafische lay-out tekening is goedgekeurd, wordt een bijkomend forfaitair bedrag van 250 EUR aangerekend. Als er echter al één of meer grafische productietekeningen zijn gemaakt, is er 150 euro extra verschuldigd. Als de bestelling al in productie is (goedkeuring van een productietekening), zijn de volgende bedragen onmiddellijk verschuldigd: direct na goedkeuring van de definitieve productietekening: 10%, 5 dagen na goedkeuring van de definitieve productietekening 40%, 10 dagen na goedkeuring van de definitieve productietekening 80%. Nadat de levering reeds in gang is gezet, is herroeping uitgesloten.
  11. Retentie, schuldvergelijking en overdracht

    1. De koper heeft geen retentierecht op de door de Leverancier geleverde goederen. Hetzelfde geldt voor alle andere voorwerpen die door de leverancier aan de afnemer zijn overhandigd of toegankelijk gemaakt.
    2. De koper mag geen tegenvorderingen verrekenen die niet door de leverancier erkend zijn of die niet door een onherroepelijke rechterlijke uitspraak vastgesteld zijn.
    3. De koper mag zijn contractuele rechten niet zonder toestemming van de leverancier aan derden overdragen.
  12. Eigendomsvoorbehoud en gebruiksrechten

    1. De geleverde goederen blijven eigendom van de leverancier tot alle vorderingen van de leverancier op de koper volledig voldaan zijn.
    2. Indien de afnemer koopman, een publiekrechtelijke rechtspersoon of een publiekrechtelijk speciaal vermogen is, is hij verplicht de goederen die eigendom zijn van de leverancier met de nodige commerciële zorgvuldigheid voor rekening van de leverancier op te slaan en voldoende te verzekeren. Indien de afnemer een consument is, dient hij de goederen in goederen met redelijke zorg te bewaren.
    3. De leverancier behoudt zich de eigendom voor van de door hem geleverde goederen, alsmede van de door be- of verwerking daarvan ontstane producten (goederen onder eigendomsvoorbehoud), totdat alle aanspraken die hem nu of in de toekomst uit de zakelijke relatie met de afnemer toekomen, zijn voldaan.
    4. In geval van insolventie van de koper garandeert de koper de leverancier tot aan de opening van de insolventieprocedure vrije toegang tot de ruimten en plaatsen waar de goederen van de leverancier zich bevinden.
    5. De koper verwerkt de onder eigendomsvoorbehoud staande goederen in opdracht van de leverancier. Indien de opdrachtgever de voorbehouden goederen met andere goederen verwerkt, heeft de leverancier recht op mede-eigendom van de nieuwe producten in de verhouding van de waarde van de voorbehouden goederen tot de andere goederen.
    6. De koper mag de goederen waarop een eigendomsvoorbehoud rust alleen doorverkopen in het kader van de normale bedrijfsuitoefening en alleen onder eigendomsvoorbehoud.
    7. De Koper draagt hierbij aan de Leverancier alle vorderingen over die hem in de toekomst uit de doorverkoop of uit een andere rechtshandeling met betrekking tot de voorbehouden goederen zullen toekomen, tot zekerheid van alle vorderingen waarop de Leverancier nu of in de toekomst uit de zakelijke relatie met de koper recht heeft. Indien de goederen onder eigendomsvoorbehoud door de koper samen met andere goederen worden doorverkocht, cedeert de koper aan de leverancier een koopprijsvordering ter hoogte van de waarde van de goederen onder eigendomsvoorbehoud. Zolang de koper zijn contractuele verplichtingen nakomt, wordt de overdracht van de voornoemde vorderingen behandeld als een stilzwijgende overdracht. De afnemer is gemachtigd om de voornoemde vorderingen te innen.
    8. De afnemer is niet gerechtigd om de onder het eigendomsvoorbehoud vallende goederen te verpanden of anderszins te vervreemden op een wijze die de rechten van de leverancier op deze goederen schaadt of in gevaar brengt.
    9. De klant moet derden onmiddellijk op de hoogte brengen van een beslag op de voorbehouden goederen of van de vorderingen die tot zekerheid aan de leverancier werden overgedragen, en de nodige documenten voor een vordering door derden overhandigen. De kosten van een vordering jegens derden zijn voor rekening van de afnemer.
    10. Indien de waarde van de zekerheid van de leverancier de waarde van zijn vorderingen met meer dan 20 % (twintig op honderd) overschrijdt, heeft de afnemer het recht een gedeeltelijke vrijgave van de zekerheid te eisen.
    11. Indien het eigendomsvoorbehoud niet geldig is volgens de wetgeving van het land waar de goederen zich bevinden, wordt de zekerheid die overeenkomt met het eigendomsvoorbehoud geacht te zijn overeengekomen. Indien voor het vestigen van deze zekerheid de medewerking van de Koper vereist is, dient de Koper op eigen kosten onmiddellijk alle maatregelen te nemen die de Leverancier in dit verband verlangt.
    12. De leverancier heeft het recht om duplicaten, fotokopieën of reproducties van welke aard dan ook van de door de koper bestelde goederen te gebruiken voor reclamedoeleinden.
    13. De aankoop van het gereedschap (reliëfstempels) geeft recht op onbeperkt gebruik voor de productie van medailles en gelijkaardige producten. De gereedschappen worden ten minste 2 jaar bewaard bij de leverancier voor eventuele vervolgproducties. Na het verstrijken van deze periode worden ze vernietigd als er geen andere regeling is overeengekomen. Indien de gereedschappen in het fysieke bezit van de klant komen, moet een vergoeding voor de overdracht van de copyright worden betaald.
  13. Garanties

    1. De garantie is uitgesloten ten opzichte van ondernemers. De garantie voor consumenten is beperkt tot één jaar. Eigenschappen worden alleen geacht onder de garantie te vallen indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.
    2. De klant is verplicht om zichtbare gebreken onmiddellijk, uiterlijk binnen drie dagen na ontvangst van de levering of dienst, schriftelijk of per telecommunicatie te melden. Afwijkingen van contractueel overeengekomen specificaties die binnen de grenzen blijven van de relevante technische normen, worden niet beschouwd als defecten. Dit geldt ook voor additieve beschermingsmaatregelen van de producten zoals een beschermende lak.
    3. De leverancier is gerechtigd om gebrekkige leveringen en diensten te repareren voor de koper. Indien de koper het gebrek zelf probeert te herstellen, vervalt onmiddellijk elke aanspraak van de koper op garantie of vervangende levering of herstel.
    4. Indien de koper gebrekkige goederen heeft ontvangen, kan hij de goederen ter inspectie naar het servicecentrum van de leverancier sturen.
    5. De leverancier moet op de hoogte worden gebracht van alle reparaties of klachten. De leverancier zal eerst proberen de klant telefonisch te helpen of het defect te achterhalen. Als een zending goederen terecht is, ontvangt de klant een onmiskenbaar transactienummer. Dit nummer moet duidelijk zichtbaar zijn op de buitenkant van de verpakking. Acceptatie van zendingen goederen zonder deze identificatie kan door de leverancier worden geweigerd.
    6. De goederen worden verzonden naar het servicecentrum van de leverancier zonder transportkosten voor de leverancier. De transportkosten voor garantiereparaties zijn voor rekening van de koper.
    7. De defecte goederen moeten vergezeld gaan van een beschrijving van het defect, een ingevuld reparatiebewijs van de leverancier en een kopie van de factuur/afleverbon.
    8. In geval van een garantieclaim worden de goederen kosteloos aan de klant geretourneerd. De transportaansprakelijkheid is zoals bepaald in §7. 9.
    9. Indien de leverancier geen gebrek aan de goederen vaststelt, factureert de leverancier zijn forfaitaire testkosten aan de opdrachtgever.
    10. Na het vaststellen van gerechtvaardigde gebreken is de leverancier naar eigen keuze verplicht om het gebrek te verhelpen of om een vervangende levering/dienst te leveren. Verdere aanspraken van de koper, in het bijzonder voor de afwikkeling van aanspraken op gevolgschade of vergoeding van directe of indirecte door hem geleden schade, zijn uitdrukkelijk uitgesloten.
    11. De Koper kan geen aanspraak maken op garantie indien hij de gebruiksvoorschriften of aanbevelingen van de Leverancier niet heeft opgevolgd. Hetzelfde geldt indien de gebreken in de leveringen of diensten van de Leverancier te wijten zijn aan de instructies, aanbevelingen of andere informatie die de Koper aan de Leverancier heeft verstrekt.
    12. De aansprakelijkheid van de Leverancier voor aantasting van materialen door corrosie is uitgesloten.
    13. Gewichts- en maatafwijkingen tot 3% vormen geen materiaalfout. In het geval van edelmetalen worden zij vergoed tegen de op dat moment geldende dagkoers. De datum van de bestelling is bepalend.
  14. Aansprakelijkheid

    1. De koper kan geen schadeclaims, ongeacht hun rechtsgrond, indienen tegen de leverancier of zijn plaatsvervangers wegens schending van contractuele, precontractuele of wettelijke verplichtingen.
    2. De Leverancier is op geen enkele wijze aansprakelijk voor het verlies van gegevens op gegevensdragers. In geval van verlies van gegevens, zelfs als de leverancier in gebreke is gebleven, kunnen er geen schadeclaims tegen de leverancier worden ingediend. De klant is verplicht om in het kader van de gebruikelijke bedrijfsuitoefening eigen veiligheidsmaatregelen te treffen, zodat er geen directe of indirecte schade wordt veroorzaakt door de leveringen en diensten van de leverancier.
    3. Indien door de koper geen veiligheidsmaatregelen of beschermingsmaatregelen konden worden genomen om directe en indirecte gevolgschade af te wenden, is de leverancier in geval van grove nalatigheid van de leverancier aansprakelijk als schadevergoeding tot maximaal het bedrag van de aan de koper geleverde leveringen en diensten die in direct verband staan met de schade of gevolgschade. Verdere aanspraken kunnen niet geldend worden gemaakt. De wetgeving inzake productaansprakelijkheid blijft hierdoor onaangetast.
  15. Patenten, exportvoorschriften

    1. Indien een derde partij tegen de koper of de koper zelf de schending van industriële eigendomsrechten met betrekking tot de geleverde producten aanvoert, is de koper verplicht de leverancier hiervan onmiddellijk op de hoogte te stellen. Het staat de leverancier vrij om, indien nodig met de steun van de koper, maar op eigen kosten, alle onderhandelingen te voeren over een schikking of een daaruit voortvloeiende rechtsvordering. Leverancier is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van inbreuken op octrooien.
    2. Indien de geleverde producten gebouwd zijn volgens ontwerpen of instructies van de koper, vrijwaart de koper de leverancier tegen alle vorderingen, aansprakelijkheden, lasten en kosten die door derden worden opgeworpen wegens inbreuken op octrooien, handelsmerken of gebruiksmodellen. Eventuele juridische kosten zullen op passende wijze aan de leverancier worden voorgeschoten.
  16. Overmacht

    1. Als een van de partijen zijn contractuele verplichtingen niet naar behoren kan nakomen door overmacht, kan de andere partij hier geen rechten aan ontlenen, ongeacht de rechtsgrond.
    2. Indien de termijnen voor leveringen en diensten door overmacht niet kunnen worden nagekomen, worden deze termijnen dienovereenkomstig verlengd.
    3. Als gebeurtenissen van overmacht gelden in het bijzonder oorlog, burgerlijke onlusten, terreurdaden, inbeslagneming of andere maatregelen van overheidswege, stakingen, lock-outs en andere arbeidsgeschillen, algemene tekorten aan grondstoffen, verbruiksgoederen en benodigdheden, machineschade, machinebreuk en andere bedrijfsstoringen, natuurverschijnselen of andere omstandigheden waarvoor de respectieve partij niet verantwoordelijk is en die alleen kunnen worden verholpen met onredelijke omstandigheden die alleen kunnen worden verholpen met onredelijke uitgaven.
  17. Slotbepalingen

    1. De Koper stemt ermee in dat de Leverancier de gegevens die verkregen zijn uit de zakelijke relatie met de Koper mag gebruiken voor zijn eigen zakelijke doeleinden, ook binnen het bedrijf en zijn dochterondernemingen, in overeenstemming met de wetgeving inzake gegevensbescherming.
    2. e bovenstaande voorwaarden en eventuele aanvullende schriftelijke afspraken die bij het sluiten van het contract worden gemaakt, zijn in hun geheel geldig. Alle eerdere mondelinge of schriftelijke afspraken zijn hierbij ongeldig. Uitzonderingen hierop zijn schriftelijke overeenkomsten waarmee de leverancier uitdrukkelijk schriftelijk heeft ingestemd. In dat geval hebben de desbetreffende schriftelijke overeenkomsten voorrang op deze Algemene Voorwaarden.algemene voorwaarden.
  18. Toepasselijk recht, bevoegde rechtbank

    1. Op de rechtsverhouding tussen de partijen is het recht van de Bondsrepubliek Duitsland van toepassing. De toepassing van de eenvormige wet inzake internationale koopovereenkomsten betreffende roerende zaken en de wet inzake de totstandkoming van internationale koopovereenkomsten betreffende roerende zaken is uitgesloten.
    2. De plaats van uitvoering is het hoofdkantoor of de hoofdzetel van de leverancier. De plaats van jurisdictie voor alle geschillen die direct of indirect voortvloeien uit de contractuele relatie is voor beide partijen de bevoegde plaats van jurisdictie die het dichtst bij de locatie van het hoofdkantoor of de hoofdvestiging van de leverancier ligt en ook voor rechtsvorderingen in verband met wissels of cheques. De leverancier heeft echter het recht de afnemer te dagvaarden op elke andere gerechtvaardigde plaats van jurisdictie.
  19. Scheidbaarheidclausule

    1. Indien een bepaling van de bovenstaande voorwaarden of van de aanvullende schriftelijke overeenkomsten die bij het afsluiten van het contract zijn gemaakt, geheel of gedeeltelijk ongeldig of niet-afdwingbaar is of wordt, dan heeft dit geen invloed op de geldigheid van de overige contractuele overeenkomsten. De partijen zijn verplicht om een ongeldige of niet-afdwingbare bepaling te vervangen door een geldige of afdwingbare bepaling die het economische resultaat van de ongeldige of niet-afdwingbare bepaling zo dicht mogelijk benadert.
    2. Wijzigingen van en aanvullingen op de bovenstaande voorwaarden en eventuele aanvullende schriftelijke afspraken die bij het sluiten van het contract worden gemaakt, moeten schriftelijk worden vastgelegd. Hetzelfde geldt voor afwijkingen van het vereiste van de schriftelijke vorm.

Geldig vanaf: 18.10.2023